Vabilo na decembrski sestanek

Spoštovani,

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 16. decembra 2020 ob 18. uri v videokonferenčnem sisetmu Jitsi. Navodila za njegovo uporabo in za sodelovanje na sestanku so navedena spodaj.

Dnevni red:

1. Igor Žiberna: Velika konjunkcija 2020 (predavanje)

V kratkem predavanju bomo predstavili glavne značilnosti konjunkcije Jupitra in Saturna, ki bo pri nas vidna 21. decembra 2020. Navedli bomo nekaj praktičnih navodil za opazovanje konjunkcije in našteli nekaj zanimivih izzivov za opazovalce.

2. Razno

Predavanje bo potekalo preko videokonferenčnega sistema Jitsi v sobi adorion od 17.55 dalje. Dostop je mogoč v spletnem brskalniku (priporočamo Chrome) na spletnem naslovu https://meet.jit.si/ ali preko aplikacije za mobilne naprave. Predavanje se ne bo snemalo.

  • Dostop iz spletnega brskalnika (priporočamo Chrome)

V brskalnik vpišemo spletni naslov https://meet.jit.si/adorion . Če vas brskalnik vpraša za dovoljenje za uporabo kamere ali mikrofona, kliknemo Dovoli (Allow). Zaradi lažje prepoznavnosti pišemo s svoje ime in priimek. Prijavimo se s klikom na Join meeting.

  • Dostop iz aplikacije za mobilne naprave

Na mobilno napravo namestimo  aplikacijo Jitsi Meet (Apple Store: https://apps.apple.com/us/app/jitsi-meet/id1165103905, Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=org.jitsi.meet). Aplikacijo odpremo in v meniju poiščemo zavihek Nastavitve, kjer vpišemo svoje ime in priimek. vpišemo ime sobe adorion in tapnemo Pridruži se. Če nas naprava vpraša za dovoljenje za uporabo mikrofona in kamere, ji dovolimo.

Prosimo, da upoštevate naslednje:

– prijava v sobo adorion bo možna od 17.55 ure dalje,

– vpišete se z izklopljenim mikrofonom in kamero,

– čas za diskusijo bo po končanem predavanju,

– če se med predavanjem pojavi kakšno vprašanje, dvignemo roko s klikom na ikono roke in počakamo.

Ker smo ta način videokonference doslej uporabili le enkrat in z njim še nimamo veliko izkušenj, vse udeležence prosim za potrpežljivost in razumevanje.

Prijazno vabljeni!

Igor Žiberna

Ta vnos je bil objavljen v Sestanki. Zaznamek za trajno povezavo.